Ce să urmărești pe Eurosport în mai

3 mai 2024 - Last updated 5 mai 2024

Snookerul își alege campionul mondial, Giro d’Italia dă startul marilor tururi de ciclism ale anului, în timp ce tenisul de cel mai înalt nivel revine în prim-plan odată cu Roland-Garros.

Roland-Garros

Vara de tenis de pe Eurosport începe la Roland-Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Acesta are loc începând cu 26 mai, urmând să se încheie cu finala masculină de duminică, 9 iunie. Calificările pentru tablourile principale pot fi urmărite pe Eurosport.ro în săptămâna premergătoare, începând cu 20 mai.

Pe tabloul masculin, ediția din acest an se anunță a fi una de excepție. Campionul de anul trecut, Novak Djokovic, este din nou printre favoriți, însă are cel puțin doi rivali pe măsură: Carlos Alcaraz și câștigătorul Australian Open, Jannik Sinner. Alți jucători de urmărit sunt foștii finaliști Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas precum și jucători ca Daniil Medvedev sau Alexander Zverev. Nu în ultimul rând, Rafael Nadal ar putea reveni pe zgura mult-iubită pariziană pe care a câștigat de 14 ori.

În competiția feminină, Iga Świątek este marea favorită pentru a câștiga al patrulea său titlu de la Roland-Garros. Poloneza le are ca principale rivale pe campioana de la Australian Open, Aryna Sabalenka, și pe Elena Rybakina sau Coco Gauff. Openul Francez ar putea fi și primul turneu de Grand Slam la care participă Simona Halep după peste un an și jumătate de absență.

Fiecare punct de la Roland-Garros poate fi urmărit în direct și la cerere pe Eurosport.ro între 20 mai și 9 iunie.

 

Giro d’Italia

Primul dintre cele trei mari tururi ale sezonului de ciclism are loc de-a lungul lunii mai și este transmis etapă de etapă pe Eurosport 1 și Eurosport.ro. Giro d’Italia începe sâmbătă, 4 mai, la Venaria Reale, și se încheie pe 26 mai la Roma.

Marele favorit al cursei din acest an este Tadej Pogačar. Slovenul are deja un sezon foarte bun după ce s-a impus în Strade Bianche și Liège–Bastogne–Liège, precum și în Turul Cataloniei. Pogačar va participa pentru prima oară în carieră în Giro, acolo unde principal rival îi va fi Geraint Thomas, britanicul care a ratat de puțin victoria anul trecut.

Traseul din acest an este unul care propune foarte devreme prima etapă cu final în cățărare (chiar în ziua a doua, la Santuario di Oropa), ceea ce anunță spectacol încă din primele zile. 

Campionatul Mondial de Snooker

Început în aprilie, Campionatul Mondial de Snooker își desfășoară fazele finale în această săptămână. Finala turneului are loc pe 5 și 6 mai, în direct pe Eurosport și Eurosport.ro. Poate Ronnie O’Sullivan să devină primul jucător din era modernă de opt ori campion mondial?

 

Alte competiții pe Eurosport în luna mai:

Motorsport: Campionatul Mondial de Formula E își desfășoară două noi weekenduri de cursă în luna mai. Pe 11-12 mai Berlin organizează două etape ale sezonului, iar pe 25-26 mai este rândul Shanghai-ului să găzduiască monoposturile electrice. În mai este programată și o nouă etapă din Campionatul Mondial de Anduranță, FIA WEC. Este vorba de cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps, care are loc și ea tot sâmbătă, 11 mai.

Golf: Serile de joi-duminică pe Eurosport 2 sunt dedicate golfului, patru turnee fiind transmise în această lună, începând cu Cupa Byron Nelson pe 2-5 mai.

 

Pentru mai multe detalii, program și cele mai importante știri și noutăți, vizitează Eurosport.ro.

Contacts

Dan Dracea

PR Consultant Sports & Sponsorship